המסעדה
צריכה לעבוד מסביב לשעון ולהגיש מאכלים מגוונים למגוון רחב של לקוחות, והמקרר
הרגיל שיש לכם בבית ואפילו כמה כאלו בוודאי לא יכולים לעמוד במשימת האחסון הזאת.
כדי לאחסן את כמויות המזון הללו יש צורך בחדר קירור גדול ומתאים ובמאמר זה נעסוק
בבניית חדרי קירור למסעדות.
מה צריך להיות חדר הקירור?
חדר
קירור הוא לרוב חדר גדול מאוד אך לעתים יש חדרים קטנים יותר שיכולים להיות בגודל
של כמה מטרים רבועים. יש חדרי קירור שצריכים להכיל גם כמה אזורי הקפאה לעומת חדרי
קירור אחרים שיכולים להיות בשימוש גם למסעדות, שבהם הטמפ' לא תרד מתחת לאפס באף
חלק שלו. למעשה זהו הדבר החשוב ביותר בבניית חדרי קירור ולא רק למסעדות אלא לכל
לקוח אחר, ההתאמה. חדרי קירור חייבים להיות מותאמים ללקוח במאה אחוזים החל מפרמטרים
של גודל ונוחות ועד פרמטרים של חיסכון בעלויות ויכולת איטום.
כיצד מקימים חדר קירור למסעדות?
בניית
חדרי קירור היא לא משימה פשוטה והיא חייבת להתחיל מתכנון קפדני. התכנון צריך להיות
במובנים רבים החל מהשטח שיש למסעדה להקצות לבניית חדר קירור כזה, המצב שלה בפועל
וגם תקציב. למשל, יכול להיות שמדובר במסעדה שכבר פעילה שנים רבות אך לאחר כמה שנים
היא החליטה סוף סוף להקים חדר קירור משלה שיהיה לה נוח יותר. בניית חדרי קירור
במצב כזה יכולה להיות מסובכת יותר מאשר בניית חדרי קירור למסעדות שעוד לא התחילו
לפעול ועוד נמצאות בשיפוצים או בשלבי בנייה התחלתיים.
מה הקשר בין תקציב לאיכות החדר?
ככל
שהתקציב יהיה גבוה יותר יהיה ניתן להקים חדר קירור איכותי יותר, כאשר המונח איכותי
מתייחס בעיקר לחיסכון. חדר קירור איכותי הוא חדר קירור חסכוני שיש לו יחידת קירור
יעילה מאוד שמנצלת את האנרגיה בצורה נפלאה, כאשר האיטום של החדר יכול להיות
משמעותי מאוד בחיסכון הזה. האיטום של החדר היא נקודה חשובה מאוד שתהיה מכריעה
בעלויות השוטפות של המקום ולכן חשוב מאוד לבחור חומרי איטום טובים ועמידים אפילו
אם התקציב יגדל משמעותית, כי זו מחשבה נכונה לטווח הארוך.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה